tisdag, oktober 16, 2012

Mustaschformare

Nu när jag var i Stockholm så passade jag på att besöka Hallwylska museet. Mest var det för kostymerna från Down Town Abbey som ni får läsa mer om i senare inlägg. Men eftersom jag aldrig tidigare besökt museet slog jag till på en guidad tur. Vi fick en fantastisk manlig guide i vår grupp. Vi var många.... Max 30 fick vi vara i varje grupp,  och det tror jag vi var, många äldre som hade fullt sjå med att ta sig uppför trapporna.... Det var väl det negativa med upplevelsen, att vi fick vänta mycket och det kände inte som vår guide hann med att berätta och visa sig allt han tänkt.
Ska du dit rekommenderar jag ändå att du tar en guidad visning. Då får man nämligen besöka rum som annars är låsta, och framförallt har ju guiden en massa skojiga saker att berätta.

Hur skulle jag annars fått reda på att greve Hallwyl alltid sov med mustaschformare?
Eller att badrummet var så modernt när det byggdes att ordet "dusch" inte fanns, utan kallades för "Hygienisk vattenbestrålning ovanifrån"?!
Och då hade jag inte heller fått reda på i vilken av trapporna som Wilhelmina von Hallwyl så tragiskt dödsstörtade nedför... (Jag gick den själv, men klarade mig med livet i behåll ;)




På vår guidad tur fick vi besöka vinden, som blivit ombyggd till galleri för Wilhelminas konstsamling, detta gjordes redan under henens livstid. Fick ju fota utan blixt... Men det är inte tapet ni ser, det är handmålat!!!


Läs mer om Hallwylska museet här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...